четвер, 17 квітня 2014 р.

Звернення до учасників фестивалів творчості дітей та молоді з інвалідністю України

  28 листопада 2013 року відбувся XХІІ Київський міський фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повіримо у себе». Організатором фестивалю виступив Київський міський та районні в місті Києві центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центри соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

         Вдруге під час проведення фестивалю відбувся круглий стіл, цього разу він мав назву «Я маю МРІЮ». Натхненням для назви стала промова відомого громадського діяча мартина Лютера «Я маю мрію». Ми також вирішили помріяти.   
         На круглий стіл були запрошені дорослі, які мають вплив на вирішення питань включення в суспільство дітей та молоді з інвалідністю: пані Юкіе Мокуо, Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні; пані Шлапак Алла, Голова Постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики Василівна; Валерій Танцюра, директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Немежанська Олена Аркадіївна, заслужений працівник освіти, ковалер ордену «Знак довіри» Спілки дитячих та юнацьких організацій м. Києва; Світлана Сапіга, національний секретар Національної організації скаутів України; Людмила Спіріна, директор центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями; Марцинківський Олег Олександрович – член журі фестивалю „Повіримо у себе”, Народний артист України, співак, композитор; Горват Любов Богданівна – член журі фестивалю „Повіримо у себе”, Голова правління Міжнародної освітньо-культурної асоціації, керівництво та спеціалісти Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, журналісти.
         Учасники  з числа дітей та молоді від кожного району міста висловлювали свої думки:
-         Дар’я Тюленева, волонтер КМЦСССДМ, учасник конкурсу «Волонтер року» озвучила мету зібрання, була ведучою.
-         Понамарьова Леоніда, Дарницький район м. Києва. Доповідь на тему: «Моя самореалізація в суспільстві та мій шлях яким я досягаю поставленої мети».
-         Корінчук Оксана, Оболонський район. Доповідь на тему: «Я мірю працювати».
-         Жутник Юлія, Святошинський район. Доповідь на тему: «Всі рівні. Спорт».
-     Обушевський Олексій, Голосіївський район. Доповідь на тему: «Екологічний світ – безпечний світ».
-         Сакало Марія, Оболонський район. Доповідь на тему: «Я хочу навчитися ходити самостійно».
-         Максимів Мар’яна , Дедученко Катерина, Шевченківський р-н. Доповідь на тему: «Мій рідний дім».
-         Коваленко Анна, Солом’янський район. Доповідь на тему: «Я мрію про рівність прав і можливостей дітей з інвалідністю».
-         Цибулько Анна, Солом’янський район. Доповідь на тему: «Я мрію про суспільство без рабства».
-         Граніч Олег, Печерський район. Доповідь на тему: «Я мрію займатися улюбленою справою і волонтерством».

                          Резолюція круглого столу «Я маю МРІЮ»
в рамках ХХІI Київського фестивалю творчості дітей та молоді «Повіримо у себе»

Ми прагнемо бути почутими:
Ми – це молодь, яка має активну життєву позицію. Ми – молоді люди, які повірили у себе.  Ми хочемо МРІЯТИ, хочемо щоб наші МРIЇ здійснювались, хочемо допомагати іншим в здійсненні їх найзаповітніших МРІЙ! Ми не бажаємо пасивно спостерігати за розвитком подій у власному житті, ми вже сьогодні маємо власні ідеї та конкретні пропозиції.

Ми пропонуємо:
1.      Кожній молодій людині замислитися як саме він/вона може бути корисним в своїй родині, в своєму близькому оточенні, в своїй громаді та зайняти активну життєву позицію - обрати напрямок докладання зусиль в громаді нашого міста.
Ми маємо зосередитись на власній соціальній активності, наприклад: не тільки одержувати вітання, але й дарувати своє душевне тепло та щирі почуття - взяти участь в привітаннях до Різдвяних та Новорічних свят, акції «Світло Миру з Віфлеєму» тощо.
2.      Ми повинні приділити увагу рівній участі дітей та молоді з інвалідністю в дитячих/молодіжних громадських рухах, громадських радах при органах державної влади, залучати до розробки місцевих молодіжних програм ініціативні групи молоді з інвалідністю за різними соціальними напрямками.
3.      Ми маємо самоорганізовуватись для повноцінної участі у культурному, спортивному, соціальному житті столиці: ініціювати обладнання згідно з міжнародними стандартами доступності муніципальних закладів, стати співорганізаторами  масових дійств в місті Києва та передбачати місця та персонал для доступності людей з інвалідністю до заходів, сприяти розвитку сфери доступного дозвілля.

Ми віримо, що від нашої активної позиції залежить як швидко наші МРІЇ здійсняться. Ми прагнемо початку змін у власному ставленні до життя, готові прикласти всі зусилля для загального успіху! Звертаємось до всіх учасників подібних фестивалів в Україні – приєднуйтесь до нашої ініціативи – мрійте та докладайте зусиль для здійснення власних МРІЙ!!!

Учасники круглого столу
«Я маю МРІЮ»
м. Київ, 28.11.2013 р.


Немає коментарів:

Дописати коментар